BIOGRAFI

Johan Löfving har utmärkt sig som en av den nya generationens musiker och hyllats för sitt kommunikativa musicerande och unika spelstil.

Han har etablerat sig som både solist och kammarmusiker på den internationella konsertscenen och framträtt i b.la. Wigmore Hall, Kings Place och Milton Court i London, Sage Gateshead i Newcastle och Konzertsaal der Wiener Sängerknaben MuTh i Wien.

Genom åren har Johan blivit flerfaldigt prisbelönad och bland dessa kan nämnas London International Guitar Competition, Uppsala Internationella Gitarrfestival, Jörgen Rörby Stipendiet och Kungliga Musikaliska Akademiens stipendier.

Dessutom har han framträtt i BBC Radio 3 & 4 och Sveriges Radio P2.

Det växande intresset för tidig musik har uttyckt sig genom en mängd konserter på romantisk gitarr och teorb men också kammarmusik, främst med Flauguissimo Duo tillsammans med flöjtisten Yu-Wei Hu.

Efter att ha börjat spela gitarr vid Årjängs Kommunala Musikskola för Lars Eriksson, fortsatte studier för Sven Lundestad och Bo Hansson.

Därefter följde studier vid Royal College of Music i London där han studerade för Gary Ryan och Jakob Lindberg och avslutningsvis för Prof. Robert Wolff vid Mozarteum i Salzburg.